28 mei 2007 - 1e aflevering Hoorspel "Het proces" naar het gelijknamige boek van Franz Kafka

VPRO zend het eerste deel op zondag 3 juni a.s. (de sterfdag van Franz Kafka)

Radio 6.nl zal het eerste deel op de site van te plaatsen.

Daarna iedere dag het volgende deel.

 

27 mei 2007 - Hoorspel "Het proces" naar het gelijknamige boek van Franz Kafka

Dames en heren,

Met gepaste trots geef ik kennis van het feit dat met ingang van komende dinsdag OF woensdag (daar is men nog niet helemaal uit) op de site van radio6.nl mijn bewerking van het hoorspel "Het proces" naar het gelijknamige boek van Franz Kafka gepost zal worden.

Het geheel bestaat uit 5 delen met een totale duur van 1 uur en 55 minuten. Iedere dag of wellicht om de dag zal er een deel aan toegevoegd worden. Het is geheel gratis te beluisteren en LEGAAL te downloaden, te kopiëren enz....

De hoorspelliefhebbers zullen in deze produktie enige bekende tot zeer bekende stemmen voorbij horen komen; men denke aan Frans Kokshoorn, Donald de Marcas, Leon Povel plus nog wat mensen die binnen een bepaalde groep van de hoorspelfanaten zeer bekend zijn. Alles bijelkaar een tamelijk grote produktie met in de cast 22 mannen en 8 vrouwen.

Ik gebruikte net al het woord "Hoorspel-liefhebbers". We weten allemaal dat deze kunstvorm wat is ondergesneeuwd maar zeer zeker een nieuwe kans verdient. Men heeft beloofd dat er op de site van radio6.nl een teller zal worden geïnstalleerd waaraan men kan zien hoe vaak men dat item aanklikt (al is het slechts om even te kijken, te luisteren of te downloaden - dat maakt niet uit).
Het is dus zaaks dat er veel "geklikt" wordt willen we gewoon laten merken dat het hoorspel an sich een kans moet krijgen om weer opgang te maken. Zegt het daarom voort aan iedereen die u in uw omgeving kent en waarvan u half vermoedt dat hij/zij wel van hoorspelen houdt.

Dit is de enige manier waarop een SIGNAAL afgegeven kan worden (en u vindt dan ook nog wat leuks om naar te luisteren).

Met vriendelijke groeten,

John Beringen