Bob Evers naar Boumaar

Hilversum 17 juli 2006 - Uitgeverij Boumaar uit Zutphen is de nieuwe uitgever van de Bob Evers-stripserie. Met de overstap van Van Oudenaarden en Jonker, de auteurs van de Bob Eversstrip, naar Boumaar kan eindelijk een antwoord worden gegeven op de veelgestelde vraag of er nog nieuwe albums van Bob Evers komen. In het laatste kwartaal van 2006 verschijnt het tweede deel in de serie: Avonturen in de Stille Zuidzee.

De Bob Evers-serie is een reeks jongensboeken van Willy van der Heide, die in de jaren vijftig tot en met zeventig razend populair was. Sinds 2002 verschijnt Bob Evers ook als stripverhaal in het Algemeen Dagblad. Hoewel er inmiddels vier volledige verhalen zijn gepubliceerd, is alleen het tweede verhaal Kabaal om een varkensleren koffer ook als boek verkrijgbaar. Verder bleef het, ondanks de veelbelovende verkoopcijfers en herhaaldelijke verzoeken van vele fans, stil. Met de komst van Boumaar als nieuwe uitgever krijgt Bob Evers een doorstart. Allereerst zal nu de Zuidzee trilogie worden uitgeven. De eerste twee delen daarvan: Avonturen in de Stille Zuidzee en Drie jongens op een onbewoond eiland waren al te lezen in het AD en zullen op betrekkelijk korte termijn (respectievelijk najaar 2006 en voorjaar 2007) in de winkel liggen. Het derde deel van de trilogie De strijd om het goudschip is nu in voorbereiding. Zowel de auteurs Hans van Oudenaarden (tekeningen) en Frank Jonker (scenarist) als uitgever Ron Streppel van Boumaar, gaan ervan uit dat er daarna nog veel delen zullen volgen. De vraag of het verhaal Een vliegtuigsmokkel met verrassingen, dat in 2002 als eerste voor het AD werd verstript ook nog in album zal verschijnen, blijft nog even onbeantwoord.

Boumaar
Uitgeverij Boumaar bestaat twaalf jaar. Het fonds bestaat voornamelijk uit oud werk. Stripverhalen die moeilijk te verkrijgen zijn, of nooit in boekvorm zijn verschenen. In de toekomst wil Boumaar echter ook steeds meer nieuw materiaal gaan uitgeven. De Bob Evers-serie is daarvan een voorbeeld. De verspreiding vindt plaats door de uitgeverij zelf, Van Ditmar in Amsterdam voor Nederland en Het Raadsel voor België.

02 Avonturen in de Stille Zuidzee
Jan Prins en Arie Roos mogen als beloning voor hun goede HBS-rapport, een zeereis maken naar Amerika op een nieuwe boot van de Rederij Roos. Bob evers, de zoon van een Amerikaanse zakenrelatie van pa Roos, die juist in Holland logeert, mag de reis ook meemaken.
Tussen Jan, Arie en Bob groeit een hechte vriendschap. Leergierig als zij zijn willen zij alles van het schip en de bemanning weten, genieten van de schitterende reisverhalen door de kok verteld, worden door matrozen voor de mal gehouden, doch met dit alles genieten zij volop. Maar alles blijft niet even mooi, er komen ook angstige uurtjes. In de Stille Zuidzee maken zij een geweldige storm mee, lijden schipbreuk en kunnen zich op het nippertje redden in een reddingsboot.
Uiteindelijk worden zij door een Amerikaanse boot opgepikt, doch aan boord daarvan blijkt muiterij te zijn uitgebroken. Ze worden als gevangenen behandeld en moeten hard werken, maar in een gevecht met de muiters en de bemanning van een geënterd zeiljacht weten zij te ontkomen en stranden tenslotte op een klein onbewoond eiland, waar nieuwe avonturen beginnen…
Tekst: Frank Jonker.
Tekeningen: Hans van Oudenaarden.
Uitgeverij: Boumaar Nog niet gepubliceerd.

Bron: www.bobevers.nl