Biografie Hans van Oudenaarden

Hans van Oudenaarden (Vlaardingen, 1959) is een Nederlands striptekenaar.

Van Oudenaarden startte zijn loopbaan als striptekenaar bij Donald Duck. Voor het vrolijke weekblad tekende hij talloze wolven- en eendenverhalen en diverse covers. Ook werkte hij als ghost artist voor onder andere Sjors en Sjimmie en Jan, Jans en de kinderen. Daarnaast was hij actief als reclametekenaar voor onder andere Renault, de Postbank, Super de Boer en de Hartstichting en werkte hij mee aan animaties voor bijvoorbeeld Pepsie Cola, SOA-bestrijding en Postbus 51.

In 2002 werd Van Oudenaarden via zijn agentschap Comic House gevraagd om voor het Algemeen Dagblad een nieuwe avonturenstrip te tekenen. Het betrof een strip over Bob Evers, de naamgever van de jongensboekenserie van Willy van der Heide, die vanaf de jaren vijftig van de twintigste eeuw bijzonder populair was.

Het idee om Bob Evers te verstrippen kwam, evenals het scenario van de eerste strip, Een vliegtuigsmokkel met verrassingen, van de hand van Koen Wynkoop. Na onenigheid tussen Van Oudenaarden en Wynkoop werd Frank Jonker scenarist van de daarop volgende Bob Evers strips. Inmiddels zijn vier strips ook in een album gepubliceerd. Een nieuwe Bob Evers-strip is in 2009 verschenen in Eppo.