Biografie John Beringen

John Beringen werd geboren in 1957 te Utrecht. Als schrijver bedient hij zich bij voorkeur van de verhaalvorm.

Het verhaal bezit bij hem een eigen werkelijkheid welke door de lezer rechtstreeks wordt beleefd. De auteur is niet aan het woord als verteller die de gebeurtenissen verklaart als een parabel.

Er is sprake van een geheimzinnige zoektocht tussen onwaarschijnlijke gegevens, waarbij de werkelijkheid telkens onvoorspelbaar en fragmentarisch is. Dikwijls blijkt dan het absurde nog het meest de waarheid te benaderen.

Zijn verhalen toveren stukjes mozaïek van een raadselachtig universum voor ogen. John Beringen voert zijn lezers binnen in een wereld van unieke personages en ongewisse gebeurtenissen. Na het lezen van de laatste alinea dringt het verhaal zich in volle omvang aan de lezer op.

Dan is er nog zijn passie voor Bob Evers. Dit leverde een viertal boeken op over eerdergenoemde serie te weten: "Het verschijnsel Bob Evers" (1993), "Het Bob Evers-virus" (1994), "Twee jongens en een Bob Evers serie" (1995) en "Bob Evers laatste ereronde" (2000).

Daarnaast schreef hij o.a. "De Vogel" (1992) en diverse korte verhalen die opgenomen zijn in diverse bundels, zoals "De kamers van de waarheid", Trein zonder bestemming", "Van aangezicht tot aangezicht" en "Schuld".

   
  Onderstaande boeken kunt via email rechtstreeks bij John Beringen zelf bestellen
 

Het Bob Evers Virus

Een web van geheel nieuwe feiten, vragen en  probleemstellingen ...

6,00 plus

portokosten 1,76

Twee jongens en een Bob Evers-serie

Opeens blijken er twee versies van Kloppartijen te zijn ...

Uitverkocht

Bob Evers laatste ereronde

Lees en ontdek wat Willy van der Heide bedoelde ....

6,00 plus

portokosten 1,76

Het verschijnsel Bob Evers

Dit boek is niet leverbaar meer, maar wel online nog te lezen. Klik op button hiernaast