PicoSearch

Yvonne Brill - Bianca

Yvonne Brill - Pseudoniem: Jaap Helder

Yvonne Brill is geboren op 19 juni 1942 te Amsterdam. Zij heeft in Haarlem gestudeerd, onder andere aan de meisjes H.B.S. Al op school had ze interesse voor het vak Nederlands en op twaalfjarige leeftijd heeft Yvonne brutaalweg een bundel gedichten naar Michel van de Plas gezonden. Als antwoord kreeg ze: 'Blijf schrijven, jouw werk doet me denken aan mijn eigen jeugdprobeersels.'

Na de middelbare school is ze naar de Kunstnijverheidsschooi in Amsterdam gegaan om reclametekenares te worden. Ze kon zich echter niet aanpassen aan de moderne stromingen en is uit Amsterdam vertrokken, waarna ze haar diploma reclametekenen behaalde in Haarlem. Daarna heeft de schrijfster een aantal jaren gewerkt bij een groot platenconcern. Ze schreef haar eerste sprookjes, die door de toen nog onbekende Jos Brink op de plaat werden gezet. Toen ging ze in dienst bij een uitgeverij en kon ze van dichtbij zien hoe goede kinderboeken van slechte kunnen worden onderscheiden.

Ze verhuisde naar het mooie Drenthe en kreeg spoedig daarna de eerste opdracht in de vorm van een serie boeken voor 'eersteklassers'. Acht delen 'Rob en Rieneke' zagen het licht bij de firma Van Gorcum te Assen. Daar ze ook portretschilderes en illustratrice is, kreeg ze free-lance opdrachten. Ze heeft meegewerkt aan een 'Forumleesmap' en schreef 'Miki de sledehond'. Eindelijk kwam de doorbraak. Uitgeverij Kluitman kreeg interesse. Haar eerste serie bij Kluitman was 'Clowntje Anders', waarvan negen delen zijn verschenen. Daarna 'Bianca', een serie die iedere tiener die van paarden houdt, wel kent, 'Mieke en Meta', de serie over een muzikale tweeling, 'Pien en Paula', twee vriendinnen die door dik en dun gaan, 'Jella, het veulen', 'Vijf meisjes op trektocht' en 'Twee jongens', een serie die ze samen met haar echtgenoot schreef onder het pseudoniem Jaap Helder.

Yvonne Brill is gehuwd en heeft twee zoons. Haar hobby's zijn in de eerste plaats natuurlijk het kinderboeken schrijven, maar ook schilderen, knutselen en lezen vind ze erg fijn. Ze hoopt dat er ooit een jeugdtelevisieserie over 'Bianca' komt.

De personen uit de boeken van Yvonne Brill, evenals de plaatsen waar de verhalen zich afspelen, bestaan niet echt. Vraag ons dus niet om het adres van de Akkerlanden, van Bianca of Brenda enz. Ze zijn allemaal verzonnen door Yvonne Brill.

bron: Uitgeverij Kluitman

Boekjes zijn net ontdekt door onze jongste dochter en wil dus nu de serie kompleet. Mail ons als u een titel in uw bezit heeft en hem wil verkopen. Het liefst willen we alles van uitgever Fontien, maar de uitgave van Kluitman mag ook want dan kan ze die in ieder geval lezen.

Bianca serie
01 Bianca in galop

Bianca, dochter van een dierenarts, houdt ontzettend veel van haar paard Marieke en van Bonnie de pony. Ze heeft alles voor de dieren over, want een goede verzorging vraagt veel tijd en liefde. Bianca heeft een stel leuke vriendinnen en de sportieve meisjes richten een club op, een paarden- en onyclub. Hun honk noemen ze het Peerdenhoes, waar de meisjes het heel gezellig met elkaar hebben.

02 Daar komt Bianca te paard
Bianca en de meisjes van de paarden- en ponyclub kun je ieder weekend vinden in de manege van oom Koos. En niet alleen te paard! Ze werken daar om hun clubkas van 't Peerdenhoes, zo hebben ze hun honk genoemd, vol te krijgen. Want hun droom is een reisje naar Engeland. Maar zover is het nog niet. In de paasvakantie komen de Hoornse ruiters naar Drenthe. Ze zijn leuke sportieve vriendinnen en met z'n allen krijgen de paardrijdsters een paar enige dagen
03 Bianca wint een paard
Die Bianca is mer er een! Wanneer ze tijdens een wedstrij in het temmen van wilde paarden als neste uit de bus komt, kiest onze paardenvriendin als prijs een wild paard. Voor haar vriendinnen van de paard- en ponyclub, ja zelfs voor de Hoornse ruiters is dit geen verrassing. Ook tijdens deze vakantie op de boerderij van oom Reinoud laat Bianca weer zien hoeveel ze van paarden houdt. De volgende dag wordt de wilde hengst gebracht. En als Bianca en haar vriendinnen weer een tocjte te paard willen maken, blijkt dat de hengst daar nog niet geschikt voor is. Hij zal nog heel wat moeten leren. Daarom besluit Bianca deze vakantie toch maar op een ander paard te rijden. Maar er blijft voor Bianca één probleem, waar ze steeds weer aan denkt wanneer ze, gezeten op de rug van het paard, over de velden draaft. Zou vader de hengst mee naar huis willen nemen?
04 Bianca op concours
Voor de ogen van Bianca's paardrijriendinnen springt de hengst Reinoud de Wilde met zijn berijdster plotseling over een hek. Als oom Koos dit ziet, is hij ervan oertuigd dat Reinoud een goed springpaard zou kunnen worden. Bianca vraagt oom Koos dan of hij haar les wil geven in het springen. Omat de andere leden van de club van zes ook graag zouden willen leren springen, belooft oom Koos hun allemaal les te gaan geven. Ondanks de andere avonturen die de lub op de manege beleeft, leren Bianca en haar vriendinnen snel. Op een gegeven moment besluiten ze zich in te schrijven voor een concours ...
05 Bianca naar de manege
Bianca en haar vriendinnen van de paard- en ponyclub gaan op en grote manege in België logeren. Bij het station van Brussel staat Johan van Wamelen, de zoon van de eigenaar van de manege, ze al op te wachten. Bianca heeft zich erg verheugd op het reisje naar België, omdat zij heel erg benieuwd is hoe het met haar lievelingspaard Reinoud de Wilde gaat ...
06 Bianca rijdt voorop
Op een dag ontvangt Bianca een brief van haar verre vriendinnen in Hoorn. De hele club wordt uitgenodigd om op bezoek te komen. De Hoornse Ruiters hebben als verrassing een gezellige oude manege als 'gasthuis' en de eigenaar geeft alle medewerking. De club van zes rijdt op een boerenkar naar hun vakantieverblijf en ze worden als echte vriendinnen door de Hoornse Ruiters ontvangen. Ze gaan allemaal fijne dagen tegemoet. Er wordt veel paardgereden, getraind en hindernis gesprongen. En de oude manege, waar het zo gezellig is, krijgt een nieuwe naam ... daar zorgt Bianca voor.
07 Bianca neemt een hindernis
Eindelijk is het zover! Bianca en haar sportieve paardrijvriendinnen gaan samen met de Hoornse Ruiters op reis nar het Engelse Cornwall. Daar logeren ze op de Connemara-farm, waar paarden en pony's worden gefokt. Het wordt een echte paardrijvakantie. Op het vliegveld zorgen Eve en Elly, zelf enthousiaste paardrijdsters, samen met oom Lou voor een groete verrassing ... Op de farm worden ze heel hartelijk ontvangen. Als de vriendinnen een tochtje door het prachtige landschap maken, valt Bianca iets op. Dat ze hierdoor in een spannend avontuur terechtkomen, kunnen de vriendinnen op dat moment nog niet weten. Ook gaat Bianca nog een weddenschap aan met oom Lou. Ze neemt een hindernis en maakt hierdoor iemand heel gelukkig!
08 Bianca naar manege "Het zilveren paard"
Tijdens de vakantie gaat Bianca samen met haar club van zes en de Hoornse Ruiters een weekje helpen op manega "Het Zilveren Paard". Ria Besseling, de eigenares, kan hun hulp goed gebruiken, want haar man is iets te verstrooid om haar te helpen met het runnen van het bedrijf. Het wordt voor Bianca en haar sportieve vriendinnen dus een echte werkvakantie. Maar ondanks alles blijft er nog menig vrij uurtje over, waarin de meisjes heerlijk kunnen paardrijden en van alle beleven ...
09 Biaca in de arreslee
Wanneer Bianca Vermeulen op de manege van het landgoed Van Wamelen aankomt, gaat ze regelrecht naar het veulen Donja, waarvan Reinoud de Wilde de vader is. Bij Donja's box bedenkt Bianca zich geen moment, ze stapt naar binnen en slaat haar armen om de hals van het schitterende veulen. Dat Bianca, die DOnja na de vakantie mee naar huis neemt, nu al veel van haar houdt, zien de leden van de club van zes en Marise direct als ze ongemerkt de stal binnenkomen ... Nog diezelfde middag komen de vriendinnen tijdens een tocht te paard in grote moeilijkheden, Maar op kerstmorgen zorgt Frandpère voor een grote verrassing en als Bianca even later in een eigen arrenslee door het zonovergoten sneeuwlandschap glijdt, heeft ze het gevoel alsof ze in een sprookje leeft.
10 Bianca en het paardrijkamp
In deze vakantie valt er voor BIanca en haar paardrijvriendinnen op de bosmanege zoveel te beleven, dat zij dit keer eens thuis blijven. Oom Koos heeft namelijk voor het eerst op zijn manege een paardrijkamp georganiseerd en Bianca en haar vriendinnen mogen hem hiermee helpen. Ieder van hen zal een aantal deelnemers onder zijn hoede krijgen en begeleiden bij het paardrijden. Ook de Hoornse ruiters en Marise zullen van de partij zijn. Van het begin af aan is, mede door Bianca's toedoen, het paardrijkamp een daverend succes!
11 Bianca op de stoeterij
Bianca en haar paardrijvriendinnen gaan logeren op een grote stoeterij in Luxemburg. De grootvader van Sonja en Erica Warringa, hun schrijfvriendinnen, heeft hen namelijk uitgenodigd. Instituut Hippique blijkt een oud kasteeltje te zijn en als de meisjes dan ook nog met z'n allen in een houten huis mogen logeren, kan wat hen betreft de vakantie niet meer stuk. Het wordt de vakantie van hun leven. Naast het maken van tochtjes te paard doen ze ook onverwacht mee aan een concours. Door toedoen van Bianca slepen ze bij de keuring van de paarden op een heel originele manier een prijs in de wacht.
12 Bianca naar de Duinruiters
Lang leve de vakantie! Bianca en de sportieve leden van de club van zes gaan weer samen op stap. Op uitnodiging van de Duinruiters gaan ze een weekje aan de kust bollen pellen en paardrijden. Na een gezellig reisje met de trein lijkt er even iets mis te gaan, want waar is de aardige familie Voerendaal? Is dit het begin van een vakantie vol avontuur? Nu, dat klopt! Ze draven door de duinen en vinden het erg jammer dat je 's zomers niet langs het strand mag rijden. Maar Bianca trekt zich daar niets van aan en op een zonnige ochtend zadelt zij toch de vurige hengst Robber voor een snelle draf over het prachtige blanke strand. Helaas heeft ze geen oog voor de onheilspellende onweerswolken die over zee komen aandrijven ...
13 Bianca rijdt dressuur
Wanneer Bianca maar even tijd heeft, is zij samen met haar sportieve paardrijvriendinnen op de Bosmanege te vinden. Hier kunnen de meisjes heerlijk paardrijden. En in hun eigen clubhuis, 't Peerdenhoes, is het altijd gezellig. Bianca weet als dochter van een veearts heel veel van de verzorging van dieren af. Het ontbreekt haar nieuwe paard Pride dan ook aan niets. Diezelfde Pride, een prachtige hengst, blijkt over verborgen talenten te beschikken. De aardige Truus van Genderen, die zelf als dressuurrijdster al veel prijzen in de wacht heeft gesleept, gaat Bianca en haar vriendinnen trainen in het dressuurrijden ...
14 Bianca in volle draf
Nauwelijks zijn Bianca en haar paardrijvriendinnen in hun clubhuis het Peerdenhoes bij elkaar, of er worden alweer volop plannen gesmeed. Allereerst moet er aangepast vervoer komen voor de gehandicapte Petra en haar vriendinnen, zodat die voortaan regelmatig paardrijles op de gezellige Bosmanege van oom Koos kunnen krijgen, de manege waar je de club van zes bijna iedere zaterdag kunt vinden. Natuurlijk maken de meisjes, als de werkzaamheden het maar even toelaten, met hun paarden een heerlijk tochtje ver de prachtige Drentse hei.
15 Bianca op huifkartocht

Zoals jullie weten kun je Bianca Vermeulen en haar paardrijvriendinnen van de club van zes altijd vinden op de bosmanege van oom Koos. Op een dag komt er een brief van Gustaaf e Linda Ulrich, oude bekenden van Bianca uit Duitsland. Bianca en haar vriendinnen worden in deze brief uitgenodigd om Gustaaf en Linda te helpen met het organiseren van huifkartochten door de prachtige, bosrijke omgeving waarin zij wonen. Als Bianca en de club van zes in DUitsland zijn, zorgt Bianca natuurlijk weer voor de nodige opschudding en avonturen., niet alleen tijdens het paardrijden maar ook wanneer zij op huifkartocht gaan!
16 Bianca in de hoofdrol
Pia Donkers, de vriendin van Bianca Vermeulen en lid van de club van zes, leest een advertentie waarin meisjes die goed kunnen paardrijden worden gevraagd om meet te spelen in een televisiefilm. Meteen belt ze Bianca en de andere pardrijvriendinnen op voor een vergadering op de Bosmanege. Nog diezelfde midag schrijft Pia namens de club een brief naar de filmproducent. Binnen een week krijgen ze een uitnodiging om auditie te komen doen, en maken ze kennis met de hoofdrolspeler. Dit is de start van een serie nieuwe avonturen voor Bianca ...
17 Bianca redt een merrie
Bianca leeft van vaantie tot akantie. Dan heeft zij de meeste tijd voor haar grote liefde: paarden. Op de Bosmanege van haar vader, dierenarts Vermeulen, en zijn vrouw, weet de Club van Zes (vriendinnen) haar altijd te vinden en met elkaar maken zij ook deze vakantie leuke en gevaarlijke (zoals en brand) dingen mee.
18 Bianca met een piaffe
Bianca, dochter van een dierenarts, maakt kennis met het paard Negrito, dat opgevoed is in een woonwagenkamp. Met de Club van Zes (vriendinnen) raakt zij betrokken bij een zigeunerfamilie die van paarden houdt alsof ze mensen zijn. Bianca voelt zich er thuis en maakt een echte romantische bruiloft mee.
19 Bianca rijdt military
De club van zes vertrekt samen met Marise met de bus naar Spanje om deel te nemen aan de eerste military voor jonge mensen. Daarmee hebben de clubgenoten weinig ervaring, vandaar dat zij trainen op het ruige terrein van een springopleidingskamp. Zij komen in contact met jonge Spaanse ruiters. Bianca raakt in de ban van één van hen, die op zijn beurt smoorverliefd lijkt. Sommige plannen worden daarmee in de war gestuurd, andere verlopen er beter door.
20 Bianca op Sulky

Bianca en haar vriendinnen zijn uitgenodigd op het drafcentrum van Sophie en Gert van Landheim in Friesland. Soledad, de Andalusische merrie, zal haar eerste koers rijden, en daarvan willen de meisjes wel getuige zijn. Op een nacht schrikken ze wakker; er gebeuren vreemde dingen op het drafcentrum. Wie heeft er belang bij dat Sulky's onklaar worden gemaakt? Op de dag voor de race verdwijnen Gert van Landheim en Eelke, de jockey, spoorloos ... De club van zes en Marise van Wamelen moeten in actie komen!

21 Bianca in de wildwestshow
Door de filmregisseur Cas van der Weiden krijgt de club van zes een gek verzoek. Of de meisjes een week in het circus kunnen hlepn, waar de broer van Cas directeur is. Rosa Benoni, de beroemde paardrijdster, is behoorlijk gevalen en heeft diverse ribben gebroken en haar been zit in het gips. De meisjes wirsten niet dat het zo hard werken was in een circus. Midden in de week slaat het noodlot toe. Er komt brand in een strovoorraad nadt een zorgeloze bezoeker zijn peukje in het stro heeft laten vallen.
22 Bianca en de mysterieuze hengst
Op de Bosmanege ontmoeten Bianca en de andere clubleden een vreemde man die op zoek is naar een blauw-zwart paard. Dit voorval wordt vergeten, totdat de club op een van de Waddeneinlanden uitwaait en van Krisprijn de Oude hoort over een hengst die meer dood dan levend op het strand is aangespoeld: een blauw-zwarte. De speurtocht naar de herkomst van het paard begint ...
23 Bianca en het Gouden Godenpaard
De club van zes vertrekt per boot naar Griekenland om het paard Xerxes terug te brengen. Op Graceland maken ze kennis met de bewoners van het bergdorp. Bianca ontdekt in de stallen Eclips, die direct maar Het Gouden Godenpaard wordt genoemd. Eclips wordt bereden door sterjockey Niko. Er gebeuren vreemde dingen. Niko wordt gekidnapt en voor zijn vrijlating wordt een fikse beloning geëist. Wat weet Christos, de jonge schaapherder van wie Bianca het zwaar te pakken heeft, over de kidnapping?
24 Bianca op de Olympische Spelen
De club van Bianca bezoekt de Olympische Spelen. De meisjes raken betrokken bij het Griekse paardenteam, waar van alles fout gaat. Een jockey wordt neergeslagen, de stallen moeten worden bewaakt en vervolgens verdwijnt een jockey op mysterieuze wijze.
25 Bianca naar manege Rampenfonds
Bianca en haar paardrijvriendinnen hebben op de Olympische SPeen Huib-Jan Buitendijk leren kennen, zijn verloofde Linda Vergeer, en zijn broer Pieter leren kennen. Het zevental wordt uitgenodigd om een week te logeren op het nieuwe bedrijf van Buitendijk, Manege Rampenfonds. Als ze kennis maken met de paarden, voelt Bianca zich meteen aangetrokken tot Pierke. Volgens Pieter, die veearts is, is Pierke doodongelukkig. Wat is er met het paar aan de hand en waar komt het vandaan? Op een avond verdwijnt Pierke zomaar uit zijn stal en het zevental besluit op onderzoek uit te gaan.
26 Bianca en de steppepaarden
'Een unieke kans voor de kinderen.' Als grandpère Van Wamelen die woorden heeft gesproken, mogen Bianca en de club van zes in de vakantie naar Rusland, smane met de tweeling Emiel en Wil Grotendorst en nichtje Lina ter Horst. Ze sluiten vriendschap met de halfwilde Donpaarden, dieren met een enorm uithoudingsvermogen, aangpast aan het gruwelijk strenge klimaar. Eén paard trekt Bianca's bijzondere aandacht. Deze vos met een gouden gloed over de huid, noemen ze Dunja. Als de winter plotseling veel te vroeg invalt, mist Bianca de felle merrie tussen de andere paarden. De vriendinnen zetten een zoekactie op touw. Ze ontdekken daarbij de weidse schoonheid van het landschap, maar ook de beangstigende eenzaamheid. Bianca vindt Dunja, uitgeput en met een gebroken been. Een halfwild paard dat haar kracht kwijt is overleeft de barre Russische winter niet. Kan Dunja worden gered?
27 Bianca in de Camarque
Bianca en haar paardrijvriendinnen brengen de vakantie door in een witgekalkte cabana zonder electriciteit of stromend water. Maar hij staat wel aan het meest romantische meer dat een mens zich kan wensen. Flamingo's delen er broederlijk hun bad met de Crin Blanc-paarden en de meisjes. Dan duiker er vreemde gasten op, die wel erg veel belangstelling hebben voor de paarden. Ze hebben echter geen rekening gehouden met de clubleden! Na hun pogingen twee paarden mee te lokken, worden ze aan de politie overgeleverd. Een paradijs bestaat niet zonder dat er duivels in rondlopen, merkt Tristan, de trainer van de paarden, filosofisch op. De club beleft natuurlijk veel meer en het wordt een vakantie om nooit te vergeten.
28 Bianca op ruiterkamp
Vriendinnen van ons, wat zouden jullie ervan denken om hier de hele zomervacantie als instructrice op ruiterkamp te komen? Het is hard werken geblazen en jullie krijgen alleen je vliegretour. Het is een van de oudste ruiterkampen in de U.S.A. Er komen kinderen van zes tot veertien jaar. Jullie worden in de gelegenheid gesteld om zelf een "certificate of horsemanship" te halen ... Wie zou er nee zeggen als je zo'n uitnodiging krijgt. De club van zes en Marise nemen het aanbod mei beide handen aan.
29 Bianca op trektocht
Er komt een ouderwets gezellige brief van de Hoornse Ruiters. Ze hebben elkaar weer een hele tijd niet gezien, maar ze willen het contact niet helemaal verliezen. Wat denkt de club van zes ervab, zullen ze een gezamenlijke trektocht te paard maken? Na al die buitenlandse ondernemingen lijkt een tocht door eigen land wel weer aantrekkelijk. Wat wordt het, een kusttocht of een tocht over de Veluwe? Het wordt een pechtocht! Maar nog nooit heeft de club van zes een vakantie opgegeven als tegenslag
30 Wedrennen met Bianca
De club van zes en Marise van Wamelen vertrekken naar Siena, in Italië. Ze zijn uitgenodigd door de grootoudrs van Mary Lou Amatte, om de beroemde Palio mee te beleven. Hoogtepunt van dit eeuwenoude feest zijn de wedrennen die op de schelpvormige piazza worden gehouden. De familie Amatte doet mee met een prachtig, snel paard, maar wie moet het berijden nu Luigi op het laatste moment niet mee kan doen? Het is een harde wedstrijd, waarin zelfs de zweep is gepermitteerd. Aan durf en moed ontbreekt het Bianca niet, ze zet alles op alles. Mede dank zijn een list van de clubleden en hun nieuwe vrienden, komt de Palio in het bezit van de familie Amatte.
31 Bianca en haar kampioen
Op het oude slot van de familie Amatte in Siena, hebben Bianca, de club van zes en Marise van Wamelen kennis gemaakt met Jean en Louis dÁigle uit Normandië. Een uitnodiging van de jongesn om naar Le Pin au Haras, de broemde stoeterij, te komen, blijft niet uit. Er zijn daar prachtige paarden in opleiding, die later op renbanen over de hele wereld zullen uitkomen. Bierley Turk is een van die paarden. Een schitterend maar humeurig paard, hij zal straks naar Kaboel in Afghanistan worden vervoerd. Tijdens hun verblijf op Le PIn, hoort Bianca het droevige bericht over haar DOnja. Maar als ze thuiskomt, staat daar een grote verrassing in de stal, een geschenk van Jean dÁigle!
32 Bianca op de hoogvlakte
Bianca en haar vriendinnen zijn gevraagd om Jean en Louis d'Aigle te begeleiden als ze Bierley Turk, een geheimzinnige, kostbaar paard naar zijn nieuwe eigenaar, steppekoning Zahir Sjah, in Afghanistan brengen. Ze hadden het kunnen weten: vrouwen tellen niet mee in de wereld waar de nakomelingen van Dzjengis Khan hun jaarlijkse feest vieren. Bierley Turk zal mee moeten doen aan het ruwe boekatsjispel. Bianca en haar vriendinnen komen in opstand als ze zien hoe slecht de prachtige hengst wordt behandeld. Ze moeten zich in vreemde bochten wringen voor ze bereiken dat Bierley Turk goed terechtkomt. De meisjes voelen zich echt opgelucht wanneer ze veilig in het vliegtuig terug naar Europa zitten.
33 Bianca en de shetlanders
Door een vreemde ontmoeting in de trein hebben Bianca en de club van zes kennis gemaakt met Lory MacLoad. Zij zit werkelijk in nood en de meisjes lenen haar in goed vertrouwen geld. Daarna komt er een uitnodiging om de kerstvakantie door te brengen op het kasteel Dunvegan op Skye. Het is een wereld van tradities en geesten. En op de weilanden rond het kasteel lopen de Shetlandpony's waarop de vriendinnen het eiland mogen verkennen. Het weer is er guur en de meisjes raken verdwaald. Ze ontmoeten een heks die hen het leven redt. Heksen bestaan niet, maar de clubleden blijven bij hoog en bij laag volhouden dat deze vrouw toch echt moet bestaan!
34 Bianca en haar vrienden
Het is eindexamentijd en Bianca en haar vriendinnen komen tot het besef dat hun club van zes, die al zoveel jaren bestat, misschien wel uit elkaar zal vallen. Het is vreemd dat er nog geen enkele uitnodiging in de bus is gevallen, terwijl ze graag nog één keer een ouderwetse vakantie willen houden. Natuurlijk gebeurt er toch van alles. Ze ontmoeten hun oude circusvrienden en die helpen de clubleden met een benefietvoorstelling. Maar daarna is er weer dat vreemde idee dat ze straks de middelbare school verlaten. Wat gaan de vriendinnen doen in de toekomst? Voor Bianca is één ding duidelijk: ze wil werken met paarden!
35 Bianca en de koningshoeve
Nu ze allemaal behalve Nel de middelbare school hebben verlaten, lijkt het net of Bianca en haar vriendinnen alleen de zondagen hebben om nog echt de club-van-zeven te zijn. Dat stoort Bianca, ze denkt dat deze vakantie niet zo als andere jaren kan worden. Ze heeft wat pech deze zomer, maar het wordt toch een echte club-van-zevenvakantie. Natuurlijk rkuisen paarden hun pad. De vervallen Koningshoeve, waarop een vloek lijkt te rusten, krijgt dankzij de hulpvaardigheid van de clublden een nieuwe start als manege. De club verricht prima werk en voegt weer een aantal vrienden toe aan de lange lijst.
36 Bianca gaat naar Deurne
Bianca, Billy en Marise maken zich op om toelatingsexamen voor Deurne te doen. Moniek, het jaloerse nichtje van Marise, lijkt daar nog even roet in het eten te gooien, maar wordt al op de eerste dag verwijderd. De vriendinnen komen glansrijk door het examen. Nu moeten ze nog dertig dagen stage lopen op verschillende bedrijven voor de echte lessen beginnen. Tijdens de laatste rit van de club-van-zes heerst een beetje een weemoedige stemming. Toch zullen ze tijdens de vakanties altijd weer samenkomen op de Bosmanege.
37 Bianca loopt stage
De club van zes plus één lijkt een beetje uitgedund wanneer Bianca, Marise en Billy stage lopen bij manege Het Zilveren Paard. Maar ze beloven hun vriendinnen Lies, Pia, Mary en Nel te schrijven over hun belevenissen. Er is heel wat te melden, en de post brengt ook pakjes naar de manege, waar de zure slagroom soms onderuit loopt. Een cadeautje voor Pia natuurlijk. Tijdens een dagtochtje te paard ontdekt Bianca een jonge witte hengst die op een veiling verkocht zal worden. Bianca ziet iets bijzonders in het dier en ze wil dat manege Het Zilveren Paard hem zal kopen. Tijdens zijn eerste koers eindigt deze Madrileño op de tweede plaats. Een reden voor diverse mensen om dit eelbelovende paard te willen bezitten. Na een middagrit is Madrileño verdwenen ... Bianca is vastbesloten om de prachtige jonge hengst terug te vinden.
38 Bianca naar manege De Drie Hoofden
Bij manege De Drie Hoofden brengen Bianca, Marise en Billy hu tweede stageperiode voor 'Deurne' door. De nieuwste aanwinst daar is een paard met een duivels karakter. Daardoor heeft oom Klaas al zijn arm gebroken. De meisjes zien het zelf, Indio heeft een vervaarlijke uitstraling. Maar er zijn grotere problemen. De buurman koopt alle grond om de manege op, waarop het bestan van De Drie Hoofden ernstig wordt bedreigd. Wat zijn de motieven van buurman Van Waai? Het is geen zuivere koffie en Bianca heeft een plan! Het is een spannende tijd en van brieven schrijven aan de overige vriendinnen van de club-van-zes komt nauwelijks iets. Dat wordt bijpraten op de Bosmanege in Drenthe, want ze zijn en blijven echte vriendinnen.
39 Bianca en de Gouden Zweep
De 'Drie Musketiers' Bianca Vermeulen, haar nichtje Billly en Marise van Wamelen hebben maar een weekje om bij te kletsen voordat ze naar hun nieuwe stageadres vertrekken. Dit keer is het een bedrijf in Leeuwarden. Bianca merkt al snel dat het hier beslist niet op rolletjes loopt. En als er door de eigenaar Huub Jonkers nogal onbesuisd wordt gereden, kan een ongeluk niet uitblijven. Hun roodbruine hengst Colin moet voor de sulky. Met tegenzin en een kloppend hart koerst Bianca op Duindigt. De drie vriendinnen ontmoeten daar de familie Berenbosch en krijgen een bijzondere uitnodiging!
40 Bianca en de Berenboschstoeterij
Dit deel zoeken wij nog
41 Bianca's Hongaars avontuur
Bianca is nog steeds niet hersteld van haar longontsteking. Iedereen is bezorgd: zó hebben ze haar nog nooit meegemaakt! Bianca is kribbig omdat ze niet alle lessen in Deurne mag volgen, Marise en Billy wél. Grandpère heeft een plan. De hele club van zes + één mag in de vakantie naar Hongarije om Viktor Roshenko en zijn familie te helpen. Ze gaan naar Hortobágy. De poesta is heel bijzonder ... maar ook gevaarlijk! Dat merken de vriendinnen op een van hun tochten.
42 Bianca als Cowgirl
Dit deel zoeken wij nog
43 Biance en de zieke hengst
De drie stagiares, Mrise van Wamelen, Billy en Bianca, worden onverwacht voor een hulpstage opgeroepen in trainingscentrum Goosman & Zonen. Ze kennen Astrid Goosman van school. Alles in het centrum lijkt fout te lopen. Een paard met een gebroken been moet naar de dierenkliniek in Klijndijk worden vervoerd. De drie vriendinnen werken heel hard, maar er zal toch een verhuizing aan te pas moeten komen! Oom Jaap Helder draagt de oplossing aan.
44 Bianca op de fokkerij
Bianca en Billy Vermeulen lopen samen met Marise van Wamelen nog steeds stage op het bedrijf van oom Jaap HGoosman (zie: Bianca en de zieke hengst) Bianca ontdekt een kleine golden retriever en neemt hem mee. Chestnut, de kastanjekleurige hengst, mar voor het eerst koersen en daar komt de club van zes voor over. Meneer Bijou, de bedrijfsleider van de fokkerij, heeft het niet zo op dat jonge goedje. Hij laat zich tot dure weddenschappen verleiden door Bianca, en ... gaat erin met boter en suiker. Bianca krijgt een baan aangeboden in Zwitserland. Neemt ze die aan?
45 Bianca redt Wildfire
Bianca, Billy Vermeulen en Marise van Wamelen zullen nog een wee stage lopen bij oom Jaap (zie: Bianca op de fokkerij). Bianca beleeft een griezelig avontuur met Dreamer, het pronkstuk van de fokkerij. Dan ontvangen ze een brief van oude vrienden. Arie en Elena Popouls hebben hulp nodig (zie: Bianca en het Gouden Godenpaard). Elena's lievelingspaard Wildfire breekt telkens uit en verdwijnt in de bergen, zonder een spoor achter te laten. Wil de hele club van zes en Marise overkomen?
46 Bianca en manege Paardenvreugd
De vakantieweek die de hele club van zes op Graceland heeft doorgebracht (zie Bianca redt Wildfire), wordt afgebroken als er nood aan de man is. Krispijn de Oude is ziek. De prachtpaarden van de manege staan verwaarloosd op stal. De hulp van de clubleden is hard nodig. Montezuma en de roodvos Bruja moeten in beweging blijven. De grootste boefjes van het eiland bezorgen de zeven vriendinnen een angstig avontuur. En Krispijn in zijn rolstoel maakt het Bianca ook niet makkelijk. Bianca, Billy en Marise kunnen manege Paardenvreugd benutten als stageplaats, maar daarna moeten ze naar Zwitserland. Hoe gaat het hier dan verder?
47 Bianca en de Freiberger paarden
Bianca, Billy en Marise van Wamelen hebben een stageplats gekregen op de modelfokkerij van Heini Rosenbatt in Zwitserland. Ze sluiten vriendschap met een bijzondere beeldhouwer, Alfredo Battistini. Heinie wil maar één ding: Bianca strikken om Firebird te rijden, zijn oogappel en pronkhengst. Deze stage is heel apart, skiën achter paarden, een nachtelijke rit omdat er een paard verdwijnt! Maar wil Bianca hier voor altijd blijven?
48 Bianca koopt een Fries
Bianca Vermeule, haar nichtje Billy en Marise van Wamelen lopen stage bij fokker Heida in Friesland. Bianca verliest op slag haar hart aan de prachtige Friese paarden, in het bijzonder aan Stardust. Kan ze zo'n paard kopen? Marise mag voor het eerst in haar leven zelfstandig een fries aanschaffen voor landgoed Van Wamelen. Een bijzonder paard dat naar de naam Roman luistert. Maar iets wat zo simpel lijkt, wordt een drama. De club van zes komt over en samen beleven ze een spannend avontuur. Er komt een uitnodiging van de oude circusvrienden van Bianca (zie: Bianca in de Wildwestshow). Wil de club mee om Andalusische paarden te kopen in Spanje?
49 Biance in Andulasië
De club van zes plus Marise van Wamelen zal met Javier, Alban en Consuela naar Jerez de la Frontera in Zuid-Spanje reizen om daar nieuwe paarden voor het circus te kopen. Het is een lange reis en ze zullen een maand wegblijven. Pia Donkers gooit bijna roet in het eten, maar onderweg zijn met zoveel vrienden is een feest. De groep ontmoet zigeuners met prachtige paarden. Zij wonen op de Sacro Monte in holenhuizen. De vrienden worden daar uitgenodigd en beleven iets verschrikkelijks. Bianca is ineens een heldin. Er wordt haar een veulen beloofd. In Andalusië worden de kostbaarste paarden gefokt en het circus heeft uiteindelijk aan Bianca te danken dat ze naar huis gaan met een superaanwinst aan andulusiërs.
50 Bianca op huifkar
Leonie belt naar de stagiares Bianca, Marise van Wamelen en Billy Vermeulen met de vraag of de club van zes Ina de Haan kan helpen op haar camping. Zij organiseert huifkartochten en heeft personeel nodig die ervaring met paarden heeft, een betaalde vakantie dus. Daar voelen de clubleden wel voor, maar een huifkartocht dreigt een ramp te worden. Zelfs de politie moet er aan te pas komen. Bianca en haar vriendinnen en hun haflingerpaarden moeten heel veel riskante situaties doorstaan, maar dat is Bianca wel gewend.
51 Bianca op mencursus
Op kosten van het circus mogen Bianca, Marise en Billy een cursus mennen volgen. Roldo moet een nieuw nummer instuderen voor zijn Wildwestshow en roept de hulp in van de clubleden. Bianca's wereld breekt in stukken als een van haar lievelingen sterft tijdens een epidemie die in de Bosmanege uitbreekt. De clubleden doen alles om hun vriendin weer op te beuren. In Frankrijk komt Bianca weer bij de mensen en met zoveel vrienden kan een mens zich niet eeuwig verdrietig voelen. Temeer als zij een fantastische verrassing voor Bianca hebben.
52 Bianca's kasteelrit
In de herfstvakantie moet een belofte worden ingelost. De club van zes plus één en Leonie en Sander gaan naar Saumur in Frankrijk. Ze zullen daar Mascha Kourienko bijstaan als zij haar kasteelhotel met bijbehorende paardenspul opent. De jongens, Yuri en Dimitri, hebben wel assistentie gekregen van Rosja, maar dat blijkt een complete ramp te zijn. Het begint iets op een normaal hotel te lijken als de clubleden een actie ondernemen. Pia vindt daarbij haar droombaan. Een bezoek aan het Cadre Noir brengt Bianca in het middelpunt van de belangstelling.
53 Bianca en Firebird
Wederom bezoeken de drie stagiaires Heini Rosenblat's bedrijf in Zwitserland. Daar komt het onmiddellijk tot een botsing tussen Bianca en de trainer, Tom Ros. Ze komen samen in een gevaarlijke situatie terecht. Er verschijnt een paard ten tonele dat meer dan twintig eigenaren schijnt te hebben. Kortom, een drama, maar het kan niet zo donker zijn, of er komt weer licht in de zaak! Marise heeft zoveel heimwee naar huis, dat ze voor een paar dagen op landgoed Van Wamelen belanden. Daar ontdekt Bianca iets heel belangrijks!
54 Bianca en haar veulens
Bianca's bezoek aan landgoed Van Wamelen bezorgt haar ruwe handen, ze ontdekt razende Roland en de school wordt een klein drama. Billy, Marise en Bianca krijgen een oproep om onmiddellijk naar de Bosmanege te komen. Oom Koos heeft een hartaanval gehad. Heel wat stress en toestanden, maar Bianca overwint. Want haar Andulusische droom Ventura komt, en later is daar Yvo. Hoe gelukkig kan een mens zijn. Sandra Rosenblatt moet worden geholpen op het Waddeneiland, want Montezuma breekt telkens uit. Een kerstvakantie met de club van zeven ... dat kan wat worden.
55 Bianca traint als jockey
Montenuma, de zwarte hengst, is volgens Bianca iets bijzonders. Dat is de ontdekking die ze doet als ze op het Waddeneiland zijn op manege Paardenvreugd. De club van zeven werkt zo veel mogelijk mee op de Bosmanege, want oom Koos is ziek. Dan krijgt Bianca een ongeluk. Hoe moet het nu verder met Montezuma? Hij zal zijn eerste harddraverij met Bianca op de sulky in Groningen moeten lopen!
56 Bianca en manege de vriendschap
Dit deel zoeken wij nog
57 Bianca op toernooi
Dit deel zoeken wij nog