Geroosterde Tilapia met chili-olie en citroen

(2 pers)

       
 

Ingrediënten:
2 takjes peterselie
2 citroenen
1 pakje tilapiafilets (ca. 225 g)
2-3 eetlepels chili-olie (flesje à 80 ml)
grofgemalen zeezout
versgemalen vierkleurenpeper

Bereiden
Grillpan gloeiend heet laten worden.
Peterselie heel fijnhakken. Citroenen schoon boenen en 1 1/2 citroen in 6 dikke plakjes snijden. Andere halve citroen uitpersen.
Meervalfilet droogdeppen met keukenpapier, in 2 gelijke stukken snijden en inwrijven met 1 eetlepel citroensap en 1 1/2 eetlepel chili-olie.
Plakjes citroen bestrijken met chili-olie.
In grillpan meervalfilets in ca. 5-7 minuten goudbruin en gaar roosteren, halverwege keren. Meervalfilets op warme borden leggen.
Plakjes citroen in grillpan in ca. 1 minuut bruin roosteren. Rest van chili-olie over vis druppelen. Zout en peper erboven malen en peterselie erover strooien. Plakjes citroen erop leggen.

Tip:
Serveren met gebakken aardappels in de schil en gegrilde tomaten.