Geurig gestoofde kip en paprika

(4 pers)

       
 

Ingrediënten:
3 tenen knoflook, uitgeperst
1 eetlepel paprikapoeder mild
2 theelepels kaneelpoeder
1 theelepel gemalen komijn (djinten)
3 eetlepels olijfolie
4 kippenbouten poten
2 rode paprika's in repen
1 grote ui grof gesneden
4 tomaten in stukjes
150 ml kippenbouillon (van tablet)
Materialen
ovenschaal inhoud ca. 2 liter,

Bereiden
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Meng de knoflook in een kommetje met de paprikapoeder, de kaneel, de komijn en zout en (versgemalen) peper naar smaak. Roer de olijfolie erdoor.
Leg de kippenbouten in de ovenschaal en besmeer ze met de helft van het knoflookmengsel.
Meng de rest van het mengsel met de paprika, de ui en de tomaten en verdeel dit tussen de kippenbouten.
Schenk de bouillon in de schaal.
Schuif de schotel in de oven en stoof de kippenbouten in 1 uur gaar. Schep af en toe wat van het vocht over de bouten.

Tip:
Lekker met rijst of couscous en een salade van veldsla.