Chili con carne met muntyoghurt (8 pers)
       
 

Ingrediënten:
3 eetlepels olijfolie
2 zoete uien, gesnipperd
4 tenen knoflook, geperst
600 gram rundergehakt
2 rode paprika's, in reepjes
2 theelepels gemalen komijn (djinten)
2 blikken gepelde tomaten (á 400 gr)
2 blikken buine bonen (á 800 gr) uitgelekt
2 theelepels chilipeper gemalen
1 zakje verse munt (15 gr), fijngesneden
300 ml Griekse Yoghurt

Bereidingstijd: ca. 30 minuten

Bereiden::
Verhit in een grote braadpan de olie en fruit de ui met 2 tenen knoflook.
Voeg het gehakt toe en bak het in 5 minuten rul.
Bak de paprika 5 minuten mee en schep de komijn erdoor.
Voeg de gepelde tomaten toe en druk ze met de spatel stuk.
Voeg ook de bonen toe, breng op smaak met zout en de chilipeper en breng de chili tegen de kook aan.
Draai het vuur laag en stoof de chili 20 minuten op laag vuur.
Meng de laatste 2 tenen knoflook en de munt door de yoghurt en breng op smaak met zout en (versgemalen) peper.
Breng de chili op smaak met zout en (versgemalen) peper en zet de pan met borden ernaast op tafel.
Geef de muntyoghurt erbij.

Tip:
Lekker met een salade van knapperige ijsbergsla, maïs en rode ui.